Info

Dipsaus

Dipsaus is dΓ© tweewekelijkse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geΓ―nteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geΓ―nteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.
RSS Feed
Dipsaus
2017
December
November
October
September
August
July
June
May
March
February
January


2016
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Jan 31, 2017

Het is ons niet gelukt om met Yaa Gyasi weg te sneaken om haar een rondje achterop de fiets in Damsko te bezorgen (volgende keer wel doen Chris! πŸš΄πŸ» ), maar het is ons wel gelukt om haar uitgebreid te interviewen! In Weg naar huis (oorsp.titel: Homegoing) groeien twee halfzussen, Effia en Esi, apart van elkaar op in het 18e-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman in Ghana. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet. Weg naar huis vertelt is het verhaal van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende 300 jaar. πŸ“– Lees dat boek! πŸ’πŸ½

We praten over liefde, vaderschap, identiteit, vervreemding, belonging ouders, boeken, Netflix, Cookie Lyon πŸ‘ΈπŸ½ en uiteraard Shonda's universum. 

PEN America Literary Award Longlist

Deze 27-jarige debutant werkte 7 jaar lang aan haar geweldige en aangrijpende debuut. En toen volgde er een seven figure book deal. Lovende recensies (o.a. Ta-Nehisi en Zadie zijn fan), internationaal faam, book tours en inmiddels op de longlist van de PEN America Literary Awards naast literaire grootheden als Joyce Carol Oates, Teju Cole, Siddhartha Mukherjee en Helen Oyeyemi. 

We praten over liefde, vaderschap, identiteit, vervreemding, belonging ouders, boeken, Netflix, Cookie Lyon πŸ‘ΈπŸ½ en uiteraard Shonda's universum.  

Luister naar aflevering #7!

0 Comments