Info

Dipsaus

Dipsaus is dé tweewekelijkse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.
RSS Feed
Dipsaus
2017
December
November
October
September
August
July
June
May
March
February
January


2016
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Jun 29, 2017

Bijna alle bonusafleveringen waren tot nu toe soloprojecten van Mariam. Maar dit keer mochten Ebissé en Anousha meedoen. Yaay! En waar gaat het over? Over de trailer van de nieuwe Black Panther verfilming wat voor veel buzz zorgde in de Black Twittersphere. We have got all kinds of feeeeeelings. Met name stereotypering van Afrika en Afrikaanse mensen door zwarte Amerikaanse filmmakers die precies in dezelfde valkuilen trappen als hun witte collega’s.

Voor de leken: Black Panther een personage uit Marvel Comics -, hij is de 'opperhoofd' van een land ‘ergens in Oost Afrika’ genaamd Wakanda...hoe verzin je het denk je? Antwoord luidt: two wytpipo. In de trailer passeren speren, traditionele gewaden, en iemand met een vaag zuid Afrikaans accent de revue.

Luister naar Burn, Black Panther, Burn!

 

0 Comments