Info

Dipsaus

Dipsaus is dé tweewekelijkse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.
RSS Feed
Dipsaus
2017
December
November
October
September
August
July
June
May
March
February
January


2016
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: July, 2017
Jul 22, 2017

Het is bijna De Grote Vakantie🏖  dus nog even een serieus gesprek met ’s lands top columnist…. Sheila Sitalsing

Sheila is een van de belangrijkste columnisten van Nederland: een vrouwelijke econoom in een wereld bevolkt door vooral (witte) mannen en een vrouw van kleur in de witte wereld van de journalistiek. Wij spraken met haar over het belang van representatie, mentorschap, activisme en het verschil tussen Nederland van de jaren '80 en nu…🤔
 
Hoe vindt zij het om, nog steeds na ja-ha-ren, een van de zeeeeeer weinige journalisten van kleur te zijn in Nederland? Sheila antwoordt openhartig, sprankelend en positief… 
Ook stelde zij een geweldige playlist voor onze luisteraars samen!
 
Verder in Dipsaus: onze Shout Out gaat naar Mariam’s brur (we love you Mo!)  & Water & Brood nu al de favo hang out van Dipsaus en 100% black owned. Onze Burn gaat o.a. naar het recente onderzoek waaruit blijkt dat werkgevers liever een wit persoon met strafblad uitnodigen voor een sollicitatiegesprek dan een persoon van kleur - wait for it - zonder strafblad…
 
The Times They Are a-Changin’ zong Bob Dylan en dit herhaalt Sheila ook. Maar Dipsaus vraagt zich af…. wat?! Hoedan??? Wanneer????!!!
 
 
Besproken onderwerpen
 
Jul 8, 2017

Deze week: directeur en bestuurder van van stichting MaDi Zuidoost Jurenne Hooi!

We bespreken deze week een pittig thema: armoede. Dat doen we met niemand minder dan Jurenne Hooi. Ze is directeur en bestuurder van van stichting MaDi Zuidoost en oprichter van de methodiek 'Pop Up Your Life', een speciaal programma om mensen in armoede niet alleen te 'helpen' met hun problemen maar om mensen te versterken door uit te gaan van talent en innerlijke kracht. 

Pop Up Your Life richt zich specifiek op mensen van kleur met Stedman Graham, de partner van Oprah Winfrey!!! als mental coach van de deelnemers. 

En verder bespreken de burn van de week van Jurenne.  Ze spreekt zich ook uit over Keti Koti en het belang van eervol herdenken, oprecht stilstaan bij onze ggedeelde geschiedenis.

Verder natuurlijk zoals altijd de DDD's, een verassend Whatsapp bericht en lots more.... Enjoy!

Luister naar aflevering #13! 

1