Info

Dipsaus

Dipsaus is dé tweewekelijkse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.
RSS Feed
Dipsaus
2017
December
November
October
September
August
July
June
May
March
February
January


2016
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: January, 2017
Jan 31, 2017

Het is ons niet gelukt om met Yaa Gyasi weg te sneaken om haar een rondje achterop de fiets in Damsko te bezorgen (volgende keer wel doen Chris! 🚴🏻 ), maar het is ons wel gelukt om haar uitgebreid te interviewen! In Weg naar huis (oorsp.titel: Homegoing) groeien twee halfzussen, Effia en Esi, apart van elkaar op in het 18e-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman in Ghana. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet. Weg naar huis vertelt is het verhaal van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende 300 jaar. 📖 Lees dat boek! 💁🏽

We praten over liefde, vaderschap, identiteit, vervreemding, belonging ouders, boeken, Netflix, Cookie Lyon 👸🏽 en uiteraard Shonda's universum. 

PEN America Literary Award Longlist

Deze 27-jarige debutant werkte 7 jaar lang aan haar geweldige en aangrijpende debuut. En toen volgde er een seven figure book deal. Lovende recensies (o.a. Ta-Nehisi en Zadie zijn fan), internationaal faam, book tours en inmiddels op de longlist van de PEN America Literary Awards naast literaire grootheden als Joyce Carol Oates, Teju Cole, Siddhartha Mukherjee en Helen Oyeyemi. 

We praten over liefde, vaderschap, identiteit, vervreemding, belonging ouders, boeken, Netflix, Cookie Lyon 👸🏽 en uiteraard Shonda's universum.  

Luister naar aflevering #7!

Jan 25, 2017

Deze week: te gast in onze podcast is moeder, activiste en community organizer van het eerste uur Mimi van MAD Mothers! We bespreken onder meer wanneer Mimi activist is geworden en waarom ze MAD Mothers heeft opgericht. Wat is haar drijfveer? Waarom is moeder zijn een essentieel onderdeel van haar activisme? Hoe kunnen wij allen op onze manier bijdragen aan betere en gelijke samenleving? Ook geeft Mimi ons een inkijkje in hoe een van de succesvolle acties, de Drie Dwaze Weken, tot stand is gekomen en in uitvoering is gebracht: de Bijenkorf doet Zwarte Piet in de ban. Viva SJWs!!✊🏾

Verder in Dipsaus: de shoutouts, de burns (Oh, Bama!) en de triple D's.  En een playlist for all the mama's holding down the fort in these dark times...

Onderwerpen die zijn besproken:

Jan 11, 2017

WHOA! Happy New Year! 🎆🎆🎆🎆Onze eerste aflevering van 2017 is er en wat voor een! We spreken de geweldige, leuke, slimme Hella D. activiste bij ProudNL en sekswerker. In aflevering 3 met sociologe Melissa Evora hebben we het gehad over haar onderzoek naar sekswerkers in Nederland. BTW Melissa is volgens Hella dus een voorbeeld van hoe je WEL als sociologe onderzoek moet doet. We kwamen er wel snel achter dat we OVER sekswerkers aan het praten waren en niet MET. Homegirl Hella sprak ons terecht aan op Twitter en zo is deze ge-wel-dige aflevering tot stand gekomen waarin Hella ons vertelt over haar werk als zelfstandig ondernemer en hoe de Nederlandse wetgeving het haar erg moeilijk maakt. Ebisse was er helaas niet bij want die was WiFi zoeken back in the homeland (we missen je Ebsiya!).

Verder rant Mariam over mannen en mist ze Whitney Houston, geeft Anousha een shoutout naar de #StopXenofoodTelegraaf campagne en legt uit waarom ze heel zuinig is met Dipsaus geld.

Enjoy babiezzzzzzzzz!!!

1