Info

Dipsaus

Dipsaus is dé tweewekelijkse podcast voor en door vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Te beluisteren wanneer je wilt, waar je maar wilt.
RSS Feed
Dipsaus
2017
December
November
October
September
August
July
June
May
March
February
January


2016
December
November


All Episodes
Archives
Now displaying: December, 2016
Dec 28, 2016

*mic check one two*

Dec 20, 2016

Deze week is de briljante cultuurhistoricus Nancy Jouwe te gast en met haar praten we over over blackness oftewel Zwartzijn.Wat is zwartzijn? Wanneer ben je zwart? Wie bepaalt eigenlijk of je wel of niet zwart bent en wat betekent dat voor je positie in de maatschappij? Met Nancy gaan we de term verkennen en maken wij het óók persoonlijk! Spoiler alert: Ras is een dynamische, fluide sociale en historische constructie. Ook geeft Nancy ons een spoedcursus Nederlands kolonialisme en imperialisme dat maar liefst op vijf continenten heeft plaatsgevonden.

Verder legt Anousha uit wat een 'deelprojectleider' is en doet een shoutout naar International Decade for People of African Descent en Helen Christelle in het bijzonder, Mariam legt uit wat haar beef is met het woord 'integratie' en Ebissé over Wij Zijn Hier/We Are Here, de dakloze ongedocumenteerde vluchtelingen in Amsterdam. 

 Onderwerpen die besproken zijn:

Dec 5, 2016

Vrouwelijke sekswerkers in Nederland hebben moeite met het uitoefenen van hun vak als gevolg van de maatschappelijke en beleidsmatige stigmatisering. We spreken homegirl tevens socioloog Melissa Evora die onderzoek deed naar deze stigmatisering en hoe de vrouwen ermee omgaan. Dipsauzers M & E hadden veel moeite met het beteugelen van hun girlcrush. 😻 

Verder een diepgravend onderzoek naar Dipsaus voorhoofden (Ebissé is stiekem jaloers op het voorhoofd van Mariam, hint #GimbarChallenge), shoutouts, burns en een overheerlijke playlist samengesteld door Melissa. 

Like us op Facebook, volg ons op Twitter en Spotify. Abonneer op onze nieuwsbrief en wees lief voor elkaar. 

Luister naar aflevering #3

Onderwerpen die besproken zijn:

  • PROUD: belangenvereniging opgericht voor iedereen die op welke wijze dan ook werkzaam is (geweest) in de erotische dienstverlening
  • Digitaal erfgoed over sekswerk in Nederland 
  • Wet regulering prostitutie en bestrijding misstanden seksbranche
  • Een sekswerker vertelt waarom "whoararchy" bestreden moet worden

 

1